luni, 12 mai 2014

#23

Intră în bar ușor agitată. Era 11 noaptea și abia pe la 10 se trezise și începu să se pregătească de ieșit. Cumva, știa sigur că avea să bea ceva mai mult decât ar fi fost indicat, că avea să danseze, să vorbească câte puțin cu mulți oameni, să se plimbe între mai multe baruri și așa, până dimineața, avea să se calmeze. Începu light cu o bere. Nu își dăduse întâlnire decât cu Magda, dar acolo aveau sigur să apară la un moment dat câțiva prieteni. Pe lângă ei, mulți alți oameni cu care se saluta dar cu care încă nu stătuse vreodată împreună la o bere cap-coadă. Știa oricum că va ajunge să vorbească mai mult și cu ei dacă ceva îi apropia cu adevărat, fie ca circumstanță, fie ca personalitate. Iar dacă nu, se bucura cel puțin de zâmbetele colecționate de la ei și de cele oferite de ea lor.
Magda ajunse după vreo jumătate de oră. Un shot împreună și apoi ieșiră să cumpere o votcă mică de la chioșc. Era mult mai ieftin și mai ”constructiv” să bea ceva din afara barului. Întotdeauna se amețeau mai repede așa. 
- Știi, fată... mi-e dor de ceva, dar nu știu de ce. Spun așa: hai, noroc!
Înapoi în bar, Magda rămăsese să vorbească cu niște prieteni din copilărie. Eliza se întâlni oricum cu Teo, Călin, Mihuț și Ioana. Cu toții formau un grup eterogen dar care se închega bine când se întâlneau în baruri. Barca Piraților, unde erau și acum, era locul lor preferat. Discuții serioase nu se puteau lega ușor cu muzica tare de pe fundal, dar acolo nu aveau nevoie să își spună prea multe lucruri pentru a se simți bine unii în compania celorlalți. Un dans cu Ioana, apoi cu Narcis - care se ridicase de la masa lui doar ca să o salute - o glumă proastă cu Teo și un shot cu ... pe el nu știa cum îl cheamă. Vorbeau câte puțin când se întâlneau întâmplător aici. Era notar, sau așa ceva. Tipul de om care arată prezentabil și vorbește frumos, astfel încât nu avea cum să îi displacă în vreun fel. Nu reușise însă nici să se împrietenească prea strâns cu el - știa foarte puține despre viața lui. Respect reciproc și shot-uri băute împreună, cam asta îi lega. Mihuț îi spunea că sigur o place, dar ea nu credea că vrea altceva decât companie. Muzica deja se auzea mai tare pentru ea, deși nimeni nu schimbase volumul. Totul era pictat în culori mai calde și oamenii erau mai prietenoși. Cam așa vedea lucrurile atunci când alcoolul reușea să o înveselească.
- Hei, hai cu noi la masă! îi făcu semn Magda, care încă stătea cu vechii ei prieteni.
Se așeză lângă Magda și vorbiră mult timp, fără să se uite la ceilalți de la masă.
- Am băut un shot mai devreme... cred ca a fost ăla de a umplut paharul!
- Ooo, apreciez jocul de cuvinte, dar știi că mi-ai mai spus asta o dată? Cu fix cuvintele astea „jucăușe„?
- Seriioooooos? întrebă Eliza râzând tare. Brusc, punându-și capul pe masă pentru a râde mai bine, observă că lângă ea stătea un baiat brunet cu trăsături delicate și totuși cât se poate de masculine.
”Băiatul ăsta cine e? E de mult aici la masă? Dar eu.... eu de când sunt aici la masă? Îhm... vorbește cu... ah, îl știu pe băiatul cu care vorbește! Am făcut cunoștință acum o săptămână cred. Anyway... cred că și dacă aș sta un an la masa asta, fix lângă el - cum stau acum - nu m-ar observa. Ce mai, un secol! Un secol dacă aș sta aici, băiatul ăsta nu ar observa că exist!”
Se întoarse înapoi către Magda și continuară să facă glume proaste împreună. Ceva timp mai încolo, Magda nu mai era la masă. Nu își putea da seama de cât timp se ridicase de acolo. Brunetul delicat era încă acolo. Se uită la el lung, având impresia că nu avea cum să își dea seama că se uită la el.
- Hei, hai să bem un shot!
Brusc era mai trează.
- Poftim?
- Hai la bar. Dau un shot.
Zâmbi și se ridică derutată. 
”A remarcat că eram acolo...”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu