joi, 19 decembrie 2013

#13

            O fată drăguţă, foarte tânără, cu nişte cearcăni mari la ochi, îmbrăcată într-o fustă foarte scurtă, apăru de nicăieri şi se aşeză la masa lui, zâmbindu-i cordial.
- Cauți distracție? 
Fătuca arată foarte bine, cu forme bine croite.
- Câți ani ai? 
- De abia am făcut 18, spuse ea, arborând un zâmbet fermecător 
- De ce am impresia că mă minți ? spuse el trăgând adânc din țigară. Oricum prefer damele mai în vârstă, așa că... 
- Se poate rezolva, dacă te interesează, zise ea, făcându-i cu ochiul 
- Nu acum. 
        Fătuca se ridică zâmbitoare, fâțâindu-și fundul lasciv prin fața lui Marius. Îi aminti de prima dată când fusese la fete. Era demult, pe vremea când orașul era cu adevarat o junglă periculoasă prin care mișunau la tot pasul indivizi periculoși. Câștigase prima dată la ruletă, la primul cazino deschis pe atunci. El, împreună cu alți trei prieteni, dăduseră lovitura, plecând fiecare acasă cu sume destul de măricele pentru vremea aceea. Fiind în timpul săptămânii, nu prea existau alte distractii în oraș. Foarte putine baruri erau deschise, restaurantele deloc, așa că unul dintre ei propusese să meargă la fete. Luaseră un taxi și străbătură în lung și în lat principalele străzi renumite pentru acest tip de activitate, dar în zadar. Până și taximetristul întrebase prin stații pe alți colegi de-ai lui unde se puteau găsi fete la ora aceea târzie. Într-un final, pe strada gării, dintr-un gard viu ce se întindea pe o bună bucată de stradă, apăru o ființă blondă, timidă și plăpândă. Fata era chiar frumoasă, cu ochii mari, ce-i conferea un aspect copilăros și dulce. Arăta decent, iar Marius se gândi că avusese noroc să-i iasă în cale o astfel de făptură.
             Taxiul opri iar unul dintre ei puse aceeași întrebare standard pe care o primise în seara aceasta. Fata nu răspunse nimic, se sperie și intră din nou în umbra gardului viu. Toți trei se uitară unul la celălalt nedumeriți, neștiind ce se petrece. După puțin timp, fata ieși din nou la lumină. De data asta cu ochii în lacrimi și împinsă de la spate de un moșneag foarte beat îmbrăcat în haine ponosite. Fata începu să plângă și mai tare la vederea taxiului și dădu să fugă. Moșneagul o apucă de bluză și o trase înapoi, cărându-i câteva palme. Nu-și mai aminti exact ce-i spusese moșneagul fetei după tirada de palme dar cert era că moșneagul era tatăl fetei. Toți trei rămăseseră perplecși la spectacol, iar fata reușise să dispară printr-o spărtură a gardului.
         De atunci avea o oarecare repulsie pentru prostitutie și uneori se întreba ce se întâmplase cu fata aceea frumoasă și blondă forțată de propriul ei tată care, probabil, nu făcea altceva cu banii decât să-i bea. Spera ca ii era bine, oriunde s-ar fi aflat acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu